Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Υπόμνημα για 2χρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή από το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για τη συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι.(Βρεφονηπιοκόμοι) με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής Α.Ε.Ι (Νηπιαγωγοί).


Τα τελευταία, τριάντα και πλέον, χρόνια η Διδασκαλική Ομοσπονδία, θέτει ως αίτημα την εφαρμογή της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής
αγωγής και εκπαίδευσης. Κάτω από την πίεση των αγώνων της  θεσμοθετήθηκε με τον Ν.3518/2006  η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για ένα έτος στο νηπιαγωγείο.
Ο σημερινός πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Παιδείας (9 Μαΐου 2017) μίλησε για επικείμενη θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου έχει δεσμευτεί για τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στις δύο τελευταίες συναντήσεις με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υλοποιώντας την απόφασή του για κινητοποίηση των μελών του και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και  ημερίδες,όπως και συναντήσεις με τους φορείς  της εκπαίδευσης,Βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης και της τοπικής αυτοδιοίκησης,παραδίδει το παρόν Υπόμνημα  με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος και την έμπρακτη εφαρμογή των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής καθώς και τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  θα συνεχίσει τον αγώνα του για την προσχολική αγωγή μέχρι να πραγματοποιηθούν τα αιτήματά του.    
Καλούμε:                                                                                          
Καλούμε για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ –μέσω της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης - να αφουγκραστεί και να υιοθετήσει τις αποφάσεις του κλάδου και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής Α.Ε.Ι( Ν/γοί ).

Διεκδικούμε:
Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο)
Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.
Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους.  
Μείωση του αριθμού των νηπίων (σε 1:15) και του εξοντωτικού διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.
Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.        

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ.


ΤΟ     Δ . Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας