Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Μαθητική Εκδήλωση με Θέμα “Η Φυσική Μαγεύει”

Η ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το ΚΕΣΥΠ Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  διοργανώνει στην πόλη της Κοζάνης 3ήμερη Εκδήλωση με Θέμα “Η Φυσική Μαγεύει” , μία πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση επιστημόνων και μαθητών/τριών Α΄,Β΄,Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄,  Γ΄ Λυκείου. Στις εκδηλώσεις θα περιλαμβάνονται εκτός από τις επιστημονικές εισηγήσεις πολλές πειραματικές πρακτικές στις Φυσικές επιστήμες.
Σκοπός είναι  οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν  σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση  να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή  με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους ,να γνωρίσουν τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής, τις επαγγελματικές διεξόδους στο χώρο των Φυσικών Επιστημών και να παρατηρήσουν τις ερευνητικές μεθόδους με απώτερο στόχο στο πλαίσιο της σύγχρονης παιδαγωγικής  να δημιουργηθεί μια ενεργή κοινότητα εκπαιδευτικών που υιοθετούν  το πείραμα και  το εντάσσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Παράλληλα οι μαθητές/τριες θα αποκτήσουν κριτική και συνδυαστική σκέψη θα αναπτύξουν τη δημιουργική τους ικανότητα  θα καλλιεργήσουν ποικίλες δεξιότητες και ικανότητες απαραίτητα και χρήσιμα εφόδια τόσο στο σχολείο αλλά και τη ζωή.
Έτσι οι μαθητές/τριες στην Κοζάνη συναντούν τη φυσική… , μελετούν και πειραματίζονται…, ελέγχουν τη θεωρητική γνώση… και με τα εργαστηριακά πειράματα εισάγονται στα μονοπάτια των φυσικών επιστημών  και του κόσμου της  σύγχρονης επιστημονικής γνώσης και των μεθόδων της.
Δηλώσεις Συμμετοχής έως 24 Νοεμβρίου 2017 :
Οι μαθητές χρειάζεται να στείλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής τους στο : https://docs.google.com/forms/d/1q74qpWQeU6W7hWaCBCgCOLIYCLHGF-0eqRM4NHJqOnA/edit
 Τα σχολεία θα χρειαστεί  να στείλουν Λίστα με τους μαθητές που θα συμμετάσχουν (Ονοματεπώνυμο και Τάξη) στο e-mail kozanieef@gmail.com

Θεματικές Ενότητες :
Μηχανική και Εφαρμογές
Επιστήμες των Υλικών
Ηλεκτρομαγνητισμός
Επιστήμες του Περιβάλλοντος
Πειραματικές Δραστηριότητες
Επίσκεψη σε Εργαστήρια του Ιδρύματος
Προσκεκλημένοι Ομιλητές από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Ομάδες Μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κοζάνης και Συνάδελφοι Φυσικοί σε Πειραματικές Δραστηριότητες (τα ονόματα θα ανακοινωθούν έως 20 Νοεμβρίου)
Υπεύθυνοι Διοργάνωσης:
Φιλντίσης Παναγιώτης,  Πάλλα Μαριαρένα
Πληροφορίες-Εγγραφές: 6946792463, 6948833092

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας