Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ύπουλα και πονηρά μεθοδεύεται η επέκταση και διάδοση των επίφοβων για τη ζωή και το περιβάλλον Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ευρώπη

Με διαχρονική συνέπεια στην υπεράσπιση της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών να μη διεισδύσουν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί στην ευρωπαϊκή επικράτεια,
ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης , έθεσε το ζήτημα προς συζήτηση στη Βουλή. Στην ένατη κατά σειρά κοινοβουλευτική του παρέμβαση από το 2010, για το θέμα αυτό, προσέγγισε με σαφήνεια ιδιαίτερες πτυχές που σχετίζονται με τους υπαρκτούς κινδύνους των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρέθεσε το ιστορικό της μεθοδευμένης επέκτασης των Γ.Τ.Ο. στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Επεσήμανε με έμφαση την αταλάντευτη, διαχρονική του θέση για την απαγόρευση αυτών, ακόμη και του ελάχιστου ποσοστού μετάλλαξης (0.9%) που έγινε αποδεκτό από το 2003 στην Ε.Ε. Την ίδια ώρα ζήτησε από την Κυβέρνηση να υπεραμυνθεί των θέσεων που είχε ενόσω ήταν στην αντιπολίτευση. Αυτό οφείλει να το κάνει με πράξεις όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη βουλή και όχι μόνο με λόγια, ειδικά τώρα που είναι Κυβέρνηση.
Παράλληλα επεσήμανε τους σοβαρούς κινδύνους από τη χρήση και επέκταση των Γ.Τ.Ο. στην υγεία των πολιτών και στο περιβάλλον. Καθώς και στην αγροτική οικονομία όπου ανταγωνίζονται αθέμιτα τα ποιοτικά υπέρτερα ομοειδή τους ελληνικά προϊόντα.
Επιπλέον έθεσε το σοβαρό ζήτημα της παραπλάνησης των καταναλωτών από τη μη υποχρεωτική σήμανση στην ετικέτα, προϊόντων που περιέχουν έως ένα ποσοστό μεταλλαγμένα συστατικά.
Ταυτόχρονα τόνισε τη μεγάλη σπουδαιότητα της ελληνικής βιοποικιλότητας και των προϊόντων που βασίζονται σ’ αυτή. Τα τελευταία  αποτελούν αξεπέραστο συγκριτικό πλεονέκτημα για την πατρίδα μας και απειλούνται σοβαρά από την επέκταση και διάδοση των Γ.Τ.Ο. στην Ευρώπη.
Τέλος ζήτησε να ενημερωθεί σε τι ενέργειες έχει προβεί ή σχεδιάζει να προβεί η Κυβέρνηση για την υποστήριξη των θέσεών της.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας