Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Υψικάμινος: Ολοκλήρωση δράσεων θεάτρου σκιών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο και η παράσταση θεάτρου σκιών από τον Γιάννη Χατζή στις 18 και 19 Νοέμβρη 2017 υπό την οργάνωση της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ και με την συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας
Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σε μια από τις αίθουσες του 3ου Γενικού Λυκείου, που μας παραχώρησε το χώρο του και παρακολούθησαν την θεωρητική κατάρτιση του θέματος «Διδακτικές προσεγγίσεις στο Δημοτικό σχολείο και στο Νηπιαγωγείο μέσω του θεάτρου σκιών». Στη συνάντηση έγινε ιστορική αναδρομή στο θέατρο σκιών, στη σημαντικότητα της ένταξής του στην εκπαιδευτική διαδικασία και δόθηκαν παραδείγματα από σχολικές δράσεις, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και ακολούθησε συζήτηση.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, το σεμινάριο ήταν βιωματικό και συνεχίστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ίδιου σχολείου, όπου οι πληροφορίες που πήραν οι εκπαιδευόμενοι αφορούσαν το τεχνικό μέρος και στη συνέχεια έκαναν πρακτική άσκηση κίνησης σκιάς στο μπερντέ. Η σκιά, το χρώμα, η κίνηση, η φωνή ήταν μερικά από τα θέματα τα οποία απασχόλησαν τους συμμετέχοντες οι οποίοι, μετά το τέλος του σεμιναρίου, έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. Επίσης, ο κ. Χατζής έδωσε στους διοργανωτές σημειώσεις με τεχνικές συμβουλές για κατασκευή σκηνής, φιγούρων, σκηνικών, εμψύχωσης της φιγούρας, μέσα παράστασης, σκηνή, ζύγισμα φιγούρας καθώς και σκίτσα βασικών ηρώων του θεάτρου σκιών, τις οποίες θα παραλάβουν οι εκπαιδευόμενοι από το γραφείο της Υψικαμίνου.
Από τις 12.00 και μετά, ο προαύλιος χώρος του σχολείου άρχισε να γεμίζει με παιδικές φωνές. Στις 12.30 πάνω από 300 άτομα, παιδιά, μικροί και μεγάλοι, ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δασοφύλακας» που παρουσιάστηκε από τον κ. Χατζή και έκανε τους μικρούς να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν, ενώ τους μεγάλους να νιώσουν και πάλι παιδιά.
Ένα όμορφο και δημιουργικό διήμερο πολιτισμού από την ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ, που ο κόσμος το αγκάλιασε με ζέση και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος. Η συμμετοχή και στις δύο δράσεις ήταν δωρεάν.
Η ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Χατζή που αφιλοκερδώς ταξίδεψε και με την γνώση και την εμπειρία του μας έκανε πλουσιότερους. Ευχαριστούμε επίσης την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, για την άψογη συνεργασία, το ξενοδοχείο Ιωάννου Resort για την φιλοξενία του κ. Χατζή και ασφαλώς τους εθελοντές της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ οι οποίοι ήταν οι άγρυπνοι φρουροί της όλης εκδήλωσης.
Σύντομα κοντά σας με νέες δράσεις για την παιδεία και τον πολιτισμό.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Μάρθα Μαυρίδου Σοφία Μπέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας