Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Λείπουν

Στο Πανεπιστήμιο ένας σοφός καθηγητής μου έλεγε ένα απλό πράγμα:
- Για να ξέρεις τι λες πρέπει πρώτα να καταλάβεις για τι μιλάς!
Παράδειγμα πρώτο. Οταν ο Πρωθυπουργός μιλάει για εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου στο Σκοπιανό, για τι ακριβώς μιλάει;  Διότι η «εθνική γραμμή» (στην οποία αναφέρεται) δεν ήταν παρά ο συμβιβασμός που προσέφερε η ελληνική πλευρά για να επιτευχθεί μια λύση.
Ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τα Σκόπια. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός ότι η διαπραγμάτευση ξεκινάει από το σημείο που απέρριψαν οι άλλοι;
Οτι δηλαδή τα Σκόπια έχουν κεκτημένο μια ελληνική υποχώρηση που έχουν απορρίψει;
Κι ότι η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από εκεί και πέρα; Πού έχει ξανακουστεί τέτοια διαπραγμάτευση;  
Συνεπώς είτε δεν καταλαβαίνει για τι μιλάει ο Πρωθυπουργός είτε δεν ξέρει τι λέει. Είναι δυνατόν να έχει επίγνωση των λεγομένων του;
Παράδειγμα δεύτερο. Ο ίδιος Πρωθυπουργός στην ίδια ομιλία είπε ότι το σκάνδαλο Novartis κόστισε 23 δισ., «όσο ένα Μνημόνιο», κι ευθύνεται για τη χρεοκοπία του 2010.
Η Δούρου ανεβάζει το ποσό στα 25 δισ. Ο Πολάκης σε 85 δισ. αλλά από το …1991 - ευτυχώς δεν περιλαμβάνει τη φαρμακευτική δαπάνη των Βαλκανικών Πολέμων.
Η Δικαιοσύνη μιλάει για 3 δισ.
Αντε βγάλε άκρη. Αλλά αυτό από μόνο του δείχνει πόσο έγκυροι είναι οι υπολογισμοί.
Την ίδια στιγμή το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης όλων των εταιρειών, όλων των Ταμείων, όλων των πολιτών, όλων των νοσοκομείων για την περίοδο 2006-2014 που γίνεται η έρευνα είναι 32,46 δισ.
Πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό ένα σκάνδαλο μιας εταιρείας αφορά το 70,8% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης της χώρας για εννέα χρόνια - χωρίς να μετρήσω τα «μαύρα»!
Ομολογώ ότι τέτοιους μπουρδολόγους δεν έχω συναντήσει ξανά στη ζωή μου. Λένε ό, τι τους κατέβει στο κεφάλι κι ίσως γι' αυτό δεν ξέρουν τι λένε!  
Παράδειγμα τρίτο. Πάμε και στο σκάνδαλο που κόστισε «όσο ένα Μνημόνιο».
Σύμφωνα με τον Βίζερ, μόνο το α' εξάμηνο Τσίπρα κόστισε στον τόπο 200 δισ. - δεν άκουσα να αμφισβητηθεί η εκτίμηση.
Συνεπώς το γ' Μνημόνιο κόστισε όσο 8 Novartis (υπολογισμός Δούρου) ή 8,8 Novartis (υπολογισμός Τσίπρα) ή 66,7 Novartis (υπολογισμός Δικαιοσύνης) ή 2,35 Novartis (υπολογισμός Πολάκη).
Πάντως, υπολογισμός ένα Μνημόνιο ίσον μία Novartis δεν υπάρχει.
Δικαίως λοιπόν «Η Αυγή» βροντοφωνάζει στην κυβέρνηση «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!».
Αν δεχτώ τον υπολογισμό Τσίπρα, λείπουν 177 δισ. Και αποκλείω φυσικά να λέει ο Πρωθυπουργός ψέματα!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

6 σχόλια:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Ακριβώς πάνω στα γραφόμενά σου κ. Πρετεντέρη, θα ήθελα κι εγώ να αναφέρω ότι, ένας άλλος σοφός μου καθαγητής ο οποίος ήταν α. καθηγητής Ιατρικής σχολής-Νοσολογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας της Ιταλίας,β. Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου,γ. Τακτικός ομότιμος καθηγητής,δ.και Πρύτανης του Πανεπιστημίου.Τήν ώρα του μαθήματός του το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο από φοιτητές.Κατά τήν διάρκεια της διδασκαλίας του, που δίδασκε τόσο ωραία απλά και κατανοητά είπε σε μία από τις ατάκες του. Συμπέρασμα. Προτιμάτε εμένα ή την Μέρλιν Μονρόε. Ενας Έλληνας συμφοιτητής μου απάντησε, φυσικά εσάς κ. καθηγητά. Ο κ. καθηγητής όμως ήξερε τον φοιτητή ότι ήταν Έλληνας και του είπε.Εσείς οι Ελληνες, ένας-ένας είστε οι καλλίτεροι, Πάνω από δύο είστε οι χειρότεροι. Κάτι ήξερε από την εμπειρία του.Εδώ θέλω να καταλήξω οτι, ας βρούν επιτέλους έναν δίαυλο επικοινωνίας οι πολιτικοί μας αν δέν όλοι, οι περισσότεροι, για να σταθεί η χώρα όρθια.Γιατί δέν ΄ηταν τυχαίο όταν έγραψε ο εθνικός μας ποιητής. Η διχόνοια που κρατάειένα σκήπτρο η δολερή, καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας κι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ εσύ ένας επιστήμονας, καταξιωμένος, προοδευτικός, κάθεσαι και διαβάζεις το αρχιλαμόγιο τον ΠΡΕΤΕΝΤΈΡΗ ;
«Πριν λίγες μέρες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστερας, Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει το αυτονόητο για την υπόθεση Novartis. Ότι δηλαδή, μεταξύ άλλων, «η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα και έχει αντικειμενική υπόσταση».
Η τοποθέτηση αυτή, για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να φανταστούμε, δεν άρεσε στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος με ταχύτατα αντανακλαστικά πόσταρε στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τον Γ. Ραγκούση, "Αντώναρο του ΠΑΣΟΚ"... δίνοντας το "μήνυμα".
Πληρωμένη ήταν όμως η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έγραψε στον Γιάννη Πρετεντέρη, "Γιατί τέτοιο άγχος αγαπητέ εκπρόσωπε Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη"»

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ ΜΗΝ διαβάζεις τον Πρετεντέρη που εχει 2-3 πτυχεία και μιλάει 3-4 ξένες γλώσσες και να διαβάζεις τον σύμβουλο του Τσίπρα τον Καρανίκα ο οποίος μπορεί να είναι αγράμματος αλλά γουστάρει τη Μενεγάκη !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ τράνεψες. Κάτσε σπίτι. Μην παραγοντιζεις αλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΗΣΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΤΑΣΤΑΦΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

πρετεντερης απο το βιβλιο του " «Ο Ψυχρός Εμφύλιος/ Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα»(εκδόσεις Πατάκη :Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”

κανεις εισαγγελεας δεν τον ρωτησε, ποιοι,ποτε γιατι του ειπαν να ψευδεται , γιατι ψευδοταν και παραπλανουσε συνειδητα την κοινη γνωμη και κυκλοφορει ελευθερος και θεωρειται δημοσιογραφος.και υπαρχουν ακομη πασοκοι και νδκρατες και αλλοι που τον παιρνουν στα σοβαρα

Το Προφίλ μας