Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Εγκατέλειψαν τέσσερα τουλάχιστον pit bull στο κέντρο του Βελβεντού – Έντονος ο φόβος των κατοίκων – Δείτε φωτογραφίες

 της Αργυρώς Ζιάμπα από το Kozanilife.gr

– «Θα μας φάνε τα σκυλιά τα παιδιά μας! Τι περιμένουν να γίνει κανένα κακό και μετά να αντιδράσουν;»
– Τέσσερα εγκαταλελειμμένα πιτ μπουλ στο κέντρο του Βελβεντού Κοζάνης
– Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού
– 2 νεκρά αδέσποτα σκυλιά σήμερα από φόλες
Έντονη ανησυχία επικρατεί αυτές τις ημέρες στο Βελβεντό Κοζάνης, εξαιτίας τεσσάρων τουλάχιστον πιτ μπουλ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, που φαίνεται να εγκατέλειψε άγνωστος λίγο έξω από το χωριό, τα οποία όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, περιφέρονται ανενόχλητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του χωριού, δημιουργώντας την αίσθηση του φόβου, τόσο για τις εντάσεις που σημειώνονται μεταξύ αυτών και των άλλων ήδη αδέσποτων σκυλιών που υπάρχουν εκεί.
Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα που επικοινώνησε με το KOZANILIFE.GR, τα πιτ μπουλ τα είδε για πρώτη φορά διάσπαρτα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, όπου ο ίδιος δήλωσε ότι μέτρησε περίπου 8 με 9 , ενώ φαίνεται να  πλησίασαν το χωριό αναζητώντας τροφή. Ο ίδιος κάνει λόγο για αναφορές ζημιών σε συγχωριανούς του, ότι εισέβαλαν σε κοτέτσια και έκαναν ζημιές.
Το τραγικό της υπόθεσης παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, όπου το πρωί της Τετάρτης 18 Απριλίου, κάτοικος του Βελβεντού ήρθε αντιμέτωπος με την αποκρουστική εικόνα δύο θανατωμένων αδέσποτων σκυλιών, ενώ ήταν εμφανές, ότι ο θάνατος τους επήλθε από φόλα, καθώς ο άνθρωπος που τα εντόπισε κάνει λόγο ότι τα άτυχα ζώα είχαν αφρούς και αίμα στο στόμα τους.











Όπως συμπληρώνει ο ίδιος, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό στο χωριό τους, στις 13 Απριλίου, ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμη ένα θανατωμένο ζώο, το οποίο βρέθηκε από το Γήπεδο του χωριού.









«Φοβόμαστε να βγούμε, μην τυχόν και γίνει κάποιο επεισόδιο μεταξύ των αδέσποτων και των πιτ μπουλ και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι εκεί και πώς θα αντιδράσουν. Η εικόνα και μόνο της συγκεκριμένης ράτσας, δημιουργεί φόβο. Το άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι, αφήνουμε μικρά παιδιά έξω, με διάχυτες φόλες, ούτε τα παιδιά μας, αλλά ούτε και τα σκυλιά μας μπορούν να βγουν έξω», δηλώνουν αναστατωμένοι οι κάτοικοι στο KOZANILIFE.GR, συμπληρώνοντας: «Θα γίνει κανένα κακό με τα παιδιά μας που παίζουν στην πλατεία και μετά θα ζητάμε τις ευθύνες όπως γίνεται πάντα… Θα πετάει το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να επιληφθεί του θέματος ή θα είμαστε σε όλα θεατές».







Οι ίδιοι αναφέρουν στο KOZANILIFE.GR ότι, πέρα από το μεγάλο πρόβλημα που ζουν καθημερινά με τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται εντός του χωριού τους, σήμερα έχουν επιπρόσθετα και πιτ μπουλ, τα οποία έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά κατά διαστήματα, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, δεν λείπουν και οι εντάσεις μεταξύ των αδέσποτων ζώων, γεγονός που τους δημιουργεί έναν επιπλέον φόβο .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο όργιο παράτησε τα πιτ μπουλ??? Ρε τον αναίσθητο,φυλάκιση χωρίς αναστολή τού χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ:
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ (ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΛΕΣ)
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνδημότες του Βελβεντού. Το πρόβλημα των αδέσποτων ειναι πολυ εντονο και στα Σερβια. Δυστυχως δεν σας αρεσε ο Κωνσταντοπουλος σαν δημαρχος και μας φορτωσατε σαν δημαρχο τον γιατρο. Οχι μονο λοιπον δεν εχετε δικαιωμα να διαμαρτυρεστε αλλα ειστε οι πρωτοι που πρεπει να πιεσετε τον γιατρο να βρει λυση. Δεν ξεχναμε οτι του δωσατε 90% και δεν αφησατε να ψηφισουν τους υπολοιπους

Ανώνυμος είπε...

Τι φταίνε τα καημένα τα σκυλιά και τα αμόλησαν μεσ' τα ζώα;

Το Προφίλ μας